Regulament LoL

LANParty v.20 codename ‘The Great Return‘

Desfășurare și Organizare

Concursul se va desfășura pe data de 16 noiembrie începând cu ora 10:00, la finalul concursului se va desemna o echipa câștigătoare.

Genul competiției:  5 vs 5.

Înscrierile se fac online, iar pentru finalizarea înscrierii jucatorii trebuie să se prezinte la eveniment cu un act de identitate.

Se poate înscrie oricine.

Echipa trebuie să conțină fix 5 jucători,  toți înscriși pe site, sau nu va fi eligibilă pentru concurs. (pentru etapele online se acceptă doar 2 rezerve, de care căpitanul este obligat să anunțe un admin și să accepte confirmarea înaintea utilizării acestora, în caz contrar meciul va fi considerat pierdut).

Numele camerei  va fi de tipul “LANPARTY Echipa1 vs Echipa2”, cu parola “lanparty”.

Toate meciurile se vor juca utilizând modul “Tournament Draft”.

Înainte de meci se va da cu banul pentru Blue/Purple side.

Se vor face grupe random, echipa de pe primul loc se califică în etapa urmatoare.

Victorie 3 puncte,  egal 1 punct,  infrangere 0 puncte.

În cazul în care două  echipe se află la egalitate de puncte, se va mai juca un meci in plus, de tipul Best of 1, între cele doua echipe.

Dacă numărul  echipelor  înscrise  depășeăte  numărul 8:

– se vor organiza meciuri preliminarii și anume grupe,  în care meciurile se vor juca la ore stabilite de comun acord de către cele două  echipe. Dacă acestea nu se pot înțelege,  se va alege o oră potrivită de către admini.

-se vor trimite screenshot-uri de către căpitanul echipei  câștigătoare, specificând în titlul email-ului rezultatul meciului și numele celor 2 echipe implicate.

-echipele care trec mai departe vor veni pe 16 noiembrie la LANParty  și vor juca în sistem Double Elimination.

Reguli suplimentare pentru cea de-a doua etapă

Pauza maximă accepta între meciuri este de 5-10 minute, fiind acceptată o pauză mai mare(în cazul în care este nevoie de timp pentru masă sau alte motive) doar după  ce căpitanul echipei  va discuta cu unul dintre admini. În cazul în care echipa pleacă pentru mai mult de 10 minute fară a discuta în prealabil unul dintre admini aceasta va fi descalificată din competiție.

Turneul va fi de tipul Double Elimination, după cum am spus, fiecare meci din Winner Bracket fiind Best of 3, altfel în cazul în care o echipă pierde 2 din 3 meciuri aceasta va mai avea o șansă  în Loser Bracket într-un meci Best of 1(astfel  vă  rugăm  să nu plecați în cazul în care pierdeți un singur meci, sau să anunțați un admin în cazul retragerii).

 

Ne rezervam dreptul de a hotărî  în ziua desfășurării  evenimentului în privința numărului de meciuri din cadrul finalei mari, în functie de timpul rămas. Astfel  aceasta va fi BO3 sau BO5.

Jucătorii sunt rugați să aibă jocurile up-to-date și să aibă prelungitoare  pentru a nu întâmpina eventuale probleme în acest sens.

În timpul unui meci oficial jucătorii unei echipe au voie să comunice doar între ei, cu persoana care reprezintă  echipa față de oficiali și cu oficialii turneului. Se aplică și dacă meciul este întrerupt temporar.

În timpul unui meci oficial, jucătorii nu au voie să părăsească calculatorul decât dacă acest lucru este aprobat de unul dintre organizatori/admini.

În cazul întreruperii unui meci din cauza dificultăților tehnice datorate organizatorilor, fără ca meciul să poată fi reluat din punctul  în care rămăsese, meciul nu va fi luat în considerare(indiferent de diferențele de gold dintre echipe) și se va începe un nou meci, în spiritul fair play-ului!

Echipa cu seed mai mare va avea Blue Side în primul meci disputat( si  desigur  si al treilea în cazul în care va exista). În cazul neînțelegerilor  va  fi  chemat un admin și acesta va decide. În Loser Bracket echipele iși joacă  primul meci după pierderea  unuia din Winner Bracket va avea Blue Side,apoi continuand in acelasi mod ca in Winner Bracket.

Reguli generale

  • Tournament-ul are loc pe serverul Europe Nordic & East, pe harta Summoner’s Rift.
  • Căpitanul echipei este reprezentatul și responsabilul echipei. El este singurul  în măsură să ceară explicații sau să discute cu organizatorii/adminii pentru orice fel de problemă.
  • Data și ora jucării meciurilor sunt hotărâte de comun acord de către cei 2 capitani, în cazul neajungerii la o întelegere, căpitanii sunt rugați  să contacteze un admin pentru rezolvare.
  • Fiecare echipa are dreptul la 5 minute de pauză.
  • În cazul  în care o echipă se simte nedreptățită, căpitanul poate cere judecarea  cazului  de către oficiali. Orice cerere trebuie să fie sprijinită de argumente și informații valide. De asemenea, trebuie adus la cunoștiință cât de repede posibil.
  • Validarea scorului se face astfel:  fiecare căpitan trebuie să-i raporteze scorul final unuia dintre organizatori/admini.
  • Pentru alcătuirea unui clasament general echipele sunt sfătuite să mențină  tabelul cu scorul final pâna când oficialii obțin informațiile necesare (Post game stats screen).

Acțiuni interzise sau permise, avertizări și sancțiuni

Avertizările se acordă în cazul în care unul dintre membrii echipei:

  • refuză  să urmeze intrucțiunile oficialilor;
  • întreruperea temporară (“/pause”) a partidei fără acordul/anunțarea oficialilor;
  • este vinovat de comportament nesportiv;

Întreruperea  meciului  fără un motiv concret va fi sancționată. De asemenea, în cazul existenței unor probleme tehnice(datorată perifericelor/internetului sau orice alt motiv) echipa ce întrerupe meciul nu trebuie să anunte înainte de intrerupere, dar este obligată să anunțe imediat motivul întreruperii. De asemenea,  repornirea meciului (/unpause) fără ca măcar unul din adversari să confirme că sunt pregatiți  va duce de asemenea un avertisment.  2 avertismente duc la pierderea partidei curente.