Regulament COSPLAY

LANParty v.20 codename ‘The Great Return‘

Vrei să intri în pielea personajului principal pentru câteva ore? Sau poate vrei să îți testezi îndeletnicirile în ceea ce priveste crearea costumelor?

Dacă la cel puțin o întrebare de mai sus răspunsul este „da”, atunci te așteptăm la concursul de Cosplay organizat în cadrul LANParty by LSE și Lab501. Nefiind prima ediție și fiind cu toții entuziasmați de aceast concurs, punem la bătaie premii frumoase! Nu vom fi nici foarte severi la jurizare, așa că ia-ți prietenii spre a te susține, pregătește-ți costumul, înscrie-te și vino sâmbătă, 21 Aprilie, ora 11:00, în Rectoratul UPB, corp AN.

Regulament:

 

1. Participare și înscriere

 • Înscrierea se face prin formularul de aici, în urma căruia vei primi un mail de confirmare.

 • Pot participa persoane de orice vârstă, iar persoanele sub 18 ani nu vor trebui însoțite de un major sau de un părinte.

 • Te poți înscrie o singură dată, cu un singur personaj. Înscrierea repetată atrage după sine eliminarea din concurs a concurentului respectiv.

 

2. Jurizarea și desfășurarea concursului

Va exista o singură secțiune de concurs, secțiunea de costume.

 

Notarea concursului se face astfel:

 • Costum 70% — Se vor puncta calitatea costumului, complexitate costumului, accesoriile, stilizarea perucii, machiajul, asemănarea cu personajul etc.

 • Sceneta 30% — Întruchiparea personajului / cât de bine intră cosplayer-ul în pielea personajului. Se vor puncta expresia fetei, gesticulări (dacă este cazul), poziția corpului în repaus / posing, mișcarea corpului.

Fiecare cosplayer va avea la dispoziție 1 minut pentru reprezentația scenică.

Jurizarea costumelor va avea loc în ziua concursului, înainte de reprezentarea scenica.

Complexitatea acțiunilor din timpul defilării/scenetei are rol de departajare în cazul unui scor egal.

Decizia juriului este irevocabila.

 

3.Condiții Participare

Politica costumelor

 • Pentru a putea participa în concursul de cosplay, costumele trebuie sa fie realizate de către participant. Participarea cu costume cumpărate sau realizate la comandă este strict interzisă. Singurele excepții se fac în cazul costumelor care au UNELE accesorii sau piese cumpărate, cu condiția ca cea mai mare parte a costumului sa fie realizată manual.

 • Vor fi acceptate personaje din orice sursă (cărți, jocuri, desene animate, manga, anime, filme, fan art-DAR nu fan art realizat de cosplayer). Costumele crossdressing (se schimbă genul personajului, din feminin în masculin și invers), crossover (inspirate din mai multe personaje) vor fi acceptate, atât timp cat se încadrează în reguli și se oferă juriului referințe clare.

 • Costumațiile și reprezentațiile trebuie să se încadreze în normele unei audiente generale. Implicit, costumația minimă trebuie să fie cel puțin un costum de baie. Lenjeria tanga, transparentă sau minusculă va fi în mod obligatoriu acoperită de pelerină/pantaloni scurți/fustă/rochie/colanți etc.

 

 

Politica armelor

 • Conform legislației suntem nevoiți să impunem unele limite în ceea ce privește accesoriile permise în cadrul concursului:
 • Sub nici o formă nu sunt permise arme reale!
 • Săbii, cuțite, shuriken etc.: Confecționarea lor se va face pe cât posibil din materiale non metalice. Sunt permise în anumite cazuri și din metal dar este obligatoriu să fie ținute în huse și să nu fie arătate în public (excepție făcând scena unde are loc reprezentația). In mod obligatoriu obiectele metalice să nu prezinte lame ascuțite (se cere a fi tocite) și vârfuri (acestea vor fi rotunjite, se aplică și în cazul confecționării din alte materiale).
 • In cazul arcurilor și săgeților: arcurile vor fi fără corzi utilizabile (sunt permise fire statice sau elastice slabe), iar săgețile fără vârf (tocite, sau din materiale moi).
 • Pistoalele și alte replici de arme de foc să prezinte un cerc galben sau portocaliu în vârf, ce indică falsitatea lor. Atenție însă dacă ieșiți afară chiar și cu aceste pistoale sunt șanse să aveți probleme cu politia.
 • Nu sunt permise replici de arme / arme de jucărie cu nici un fel de muniție (capse, biluțe, bile etc)
 • Lanțurile de metal mai lungi de 20 cm nu sunt permise. Dacă sunt mai lungi trebuie să fie din plastic sau alte materiale.

 

Reprezentații (defilare/sceneta)

 • Orice gesturi sau dansuri obscene ori cu sens sexualizat nu își au locul în concurs. Nici un fel de exhibiționism nu va fi permis. Căutați să vă respectați pe voi înșivă și să respectați publicul. Bancurile cu dublu înțeles (dintre care unul este sexual) nu sunt permise decât dacă sensul non-sexual este cel puțin la fel de evident ca cel sexual. Aici se incadreaza si reprezentațiile cu substrat yaoi/yuri.

 • Nu va fi permis pe scenă accesul cu petarde, artificii, dispozitive pirotehnice, confetti, sclipici sau alte lucruri care pot periclita buna desfășurare a concursului.

 • Nu se permite aruncarea/proiectarea recuzitelor în orice direcție în care s-ar afla membrii ai juriului sau spectatori, indiferent de distanta alocată.

 • Săritul din zona de concurs, fugitul în public sau alte cascadorii care pot răni participantul, membrii juriului, ai echipei de organizare sau vreun spectator, sunt strict interzise.

 • Reprezentațiile și clipurile audio utilizate vor avea o durata de MAXIMUM 1 MINUT